JEUGD

De ambtsgroep Jeugd heeft als doelstelling om voor de jeugd binnen de kerk speciale activiteiten te organiseren. Door middel van deze activiteiten wordt de jeugd een zekere meerwaarde meegegeven, die van betekenis kan zijn in hun verdere levensloop. De jeugdouderling is verantwoordelijk voor de coördinatie van de activiteiten van de jeugdgroepen.

Jeugdgroepen

  • Kindernevendienst
    Voor de kinderen die het basisonderwijs bezoeken, is er tijdens de kerkdienst de kindernevendienst. Daarnaast organiseert de kindernevendienst speciale activiteiten, zoals de kindernevendienstdag, een project tijdens de adventstijd en de 40-dagentijd, gezinsdiensten en een kinderdienst met een specifiek onderwerp. Er wordt gewerkt met de methodes van ‘Kind-op-Zondag’ , ‘Vertel het Maar’ en ‘Bijbelbasics’. Meer informatie vindt u hier.
    De kindernevendienstleiding kun je bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . En mocht je gezinnen in je omgeving kennen die het leuk zouden vinden om ook mee te doen, laat het dan weten, met de naam en (mail) adresgegevens, zodat er contact gelegd kan worden.
  • Jeugdkapel
    De naam Jeugdkapel komt vanuit het verleden waarbij er gedurende de kerkdiensten bijeenkomsten werden gehouden voor de jongeren vanaf de middelbare school leeftijd in de Nepomukkapel tegenover ons kerkgebouw. Helaas is de kapel al geruime tijd hiervoor niet meer geschikt waardoor we de bijeenkomsten tot kort geleden in jeugdruimte van onze kerk hebben gehouden. Deze bijeenkomsten op zondag zijn inmiddels komen te vervallen maar de naam Jeugdkapel hebben we behouden voor de jeugdactiviteiten.

    Voor de jeugd vanaf de middelbare school wordt gedurende het seizoen een aantal activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten zijn in principe op een vrijdagavond vanaf 19:30 uur in de jeugdruimte. Hierbij zal het gaan om gezelligheid, maar zeker ook om de kerk vanuit een ander punt te bekijken. De activiteiten zullen hierom divers zijn; van het samen koken/eten tot het bezoeken van andere kerken/geloofsgemeenschappen.

De meeste basisschoolkinderen uit onze gemeente gaan naar de Protestants christelijke Jenaplan-basisscholen De Peppels en De Canadas. Met die scholen worden goede contacten onderhouden.